Diskuse

Očkování

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BV

V danémočkovacím středisku může teoreticky zůstat nevyužitý zbytek z jedné lahvičky, to je maximálně 5 dávek a to jen za pomínky, že začnou očkovat z nové lahvičky, když je k dispozici jediný kandidát na očkování. Jinak se mohou nepoužité lahvičky skladovat až 5dní v běžné chladničce. a tu mají všude. Pokud zůstane nevyužit větší počet dávek, tak je to jen hrubou neorganizací.

Prostě výmluva na nutnost použití nevyužitých dávek se jen používá na nedovolené očkování KULICHŮ, známých a příbuzných.

Z oficiálních stránek Pfizer:

Speciálně navržené neotevřené teplotní přepravky s řízenou teplotou využívající suchý led k udržení doporučených skladovacích teplotních podmínek -70° C ± 10° C po dobu 10 dní.

Jakmile distrubuční očkovací středisko obdrží teplotní přepravky s naší vakcínou, má tři možnosti skladování:

- Mrazničky s velmi nízkou teplotou -70°, které jsou komerčně dostupné a mohou prodloužit životnost až na šest měsíců.

- Termální přepravky Pfizer, ve kterých přijdou dávky, lze použít jako dočasné skladovací jednotky doplňováním suchého ledu každých pět dní po dobu až 30 dnů skladování.

- Chladničky, které jsou běžně dostupné v nemocnicích. Vakcína může být skladována po dobu pěti dnů v chladničce při 2-8° C.

1 0
možnosti
PL

P85e39t94r 29L12u63k77e74š

25. 1. 2021 21:51

V úvaze chybí drobnost. V nemocnicích se musí připravit k aplikaci řada dávek. Neotevřená lahvička opravdu vydrží v lednici 5 dní, ale vy musíte určitý počet lahviček otevřít a naředit - potřebujete za den naočkovat třeba 200 lidí. Nemůžete to dělat po jedné. V okamžiku, kdy je obsah lahviček naředěný už nemáte 5 dní, ale 6 hodin. To je rozdíl v použitelnosti neotevřené a otevřené (naředěné) lahvičky.

0 0
možnosti
PD

Jak je to možné? Najděte, prosím, v našem až nejvyšším vedení nějakou morální autoritu, která ctí pravidla - to Vám dá pořádnou práci. Když si volíme bezcharakterní nemehla, která myslí jen na svůj prospěch, nemůžete čekat žádné zázraky.

0 1
možnosti
LU

Po afére s Cibulkovou sa očkovanie na Slovensku vyriešilo jednoduchým pravidlom.

V prvej vlne sa mali okrem zdravotníkov očkovať aj pracovníci kritickej infraštruktúry, policajtov, hasičov a vojakov z kritickej infraštruktúry vyškrtli a zaradili ich ako náhradníkov.

Ak sa niekto nedostaví na očkovanie, tak sa to telefonicky nahlási a do niekoľkých minút sa dostaví náhradník, ak by svojvoľne zaočkoval akúkoľvek inú osobu dostane pokutu vo výške 10 000 €, každá vakcína je evidovaná.

0 0
možnosti
VB

Jak část amerických, tak německých (aj.) zdravotníků uvádí, že vakcíny se měly zkoumat delší dobu, nyní si chtějí počkat aspoň 6 měsíců, co udělají v lidském těle. U nás nejde jen o podezření na korupci kolem přidělování vakcín, z dnešního sdělení členů správní rady VZP to dělá dojem na jakousi obranu ředitele, který je ochoten na pokyn osob ve střetu zájmů zbavit VZP miliard Kč, ač by se měly spořit na horší časy (základ. rezerva nemusí stačit).

0 0
možnosti
PL

P83e70t27r 92L18u61k83e27š

25. 1. 2021 11:24

Dodaný typ vakcíny může být využíván jen tam, kde ji dokáží skladovat. Obvodní lékař to určitě není, což bylo mnohokrát zmiňováno v řadě rozhovorů a článků.

Zavřená lahvička obsahuje bílou disperzi, která vydrží mimo výkonný mrazák 5 dní, ALE jakmile se otevře a naředí k aplikaci, musíte ji vyočkovat během 6 hodin. Pokud vypadne objednaný pacient, musíte sehnat náhradníka třeba během hodiny a to je dost sprint. V téhle disciplíně už starší pacienti trochu zaostávají (nemají dopravu, neberou telefon etc.).

Až bude k dispozici vakcína, která není citlivá na teplotu, nastoupí obvodní lékaři.

3 0
možnosti
Foto

Přes 5O procent lékařských pracovníků vakcinu odmítá. Mají rozum.

1 1
možnosti
PC

A nejen u nás, ale i např. v Německu nebo v USA.

1 0
možnosti
Foto

Autor možná neví, že oproti vakcině proti chřipce je zásadní rozdíl v tom, že má velmi omezenou životnost. Po rozmražení z minus 70 stupňů Celsia a po naředění je nutno vakcinu aplikovat během maximálně cca deseti hodin, protože jinak je nutné ji jako nepoužitelnou vyhodit. Jestliže jsou dnes zaregistrovány tisíce seniorů 80+, ještě nemusí znamenat, že i když se k očkování dostaví, že jim bude injekce píchnuta. Lékař při sebemenším podezření, že zdravotní stav zájemce o píchanec neodpovídá parametrům, jeho očkování zamítne. A v tomto okamžiku rychle nastupují na očkování právě náhradníci. Je snad lepší podle autora zkrátka vakciny vyhodit a žádné náhradníky neočkovat?? 8-o

4 0
možnosti
PV

P38a67v50e15l 55V20é44b54r

25. 1. 2021 11:09

A to jim jako nešel proud, že se jim to všechno rozmrazilo a oni MUSELI očkovat hlava nehlava?

1 2
možnosti
VK

pane Bezáku, se vší úctou, vy a vaše rodina jste zvolili podvodníka a lháře, tak proč se divíte, že jeho podřízení podvádí a lžou?

2 3
možnosti
JH

Jak je možné.......? Pane Bezák, Vaše rozčílení je zbytečné ! Jednou provždy si pamatujte, že u nás je možné všechno!

1 0
možnosti
ND

Stačilo mi přečíst začátek vašeho textu. Tento problém co uvádíte je zástupný, podstatný je ten, že vakcína není a proč není?

Zde názor

https://echo24.cz/a/SCLU6/vakcina-neni-a-samostatnost-republiky

2 0
možnosti
PD

P67e77t94r 30D18r14a73p34a87l

25. 1. 2021 10:29

problém s distribucí toho, co je, opravdu nastal. zatímco nemocnice v Brně a Praze očkují už týden, tak okresní nemocnice začaly až dnes

0 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 688x
Jsem občanem České republiky, kterému není lhostejné co se tady děje, proto se chci vyjadřovat k dění ve svém blízkém i vzdáleném okolí.

Seznam rubrik